Home » Belgen in de Premier League
Sport

Belgen in de Premier League

België is een ware opmars aan het maken in het voetbal. Dat is in Engeland niet onopgemerkt gebleven en de Engelse grootmachten kopen massaal hun Belgische talenten. Welke Belgen spelen er nou eigenlijk in de Premier League. Lees verder om erachter te komen.

Kevin De Bruyne

De bekendste speler in de Premier League is zonder meer Kevin De Bruyne. De Belgisch international is nog maar 25 jaar oud en neemt nu al zijn club Manchester City bij de hand. In 2011 werd de wat rossige middenvelder kampioen met KRC Genk waarna het grote Chelsea hem aantrok. Dat werd niet echt een succes Na omzwervingen van Werder Bremen en VfL Wolfsburg is de middenvelder weer in de Premier League belandt. Kevin De Bruyne is nu één van de beste spelers van de Premier League en basisklant in de Belgische nationale ploeg.

Eden Hazard

Eden Hazard had vorig jaar een dipje in zijn spel, maar dit jaar neemt hij zijn team weer bij de hand in de race voor het kampioenschap in de Premier League bij zijn club Chelsea. De handige buitenspeler staat bovenaan in de Premier League en het heeft er alle schijn van dat het kampioen gaat worden. Conte heeft al gezegd dat hij Eden Hazard van het kaliber Cristiano Ronaldo en Lionel Messi wil maken. Dit seizoen is de dribbelaar goed op weg om dat niveau aan te tikken. Eden Hazard was in 2015 verkozen tot speler van het jaar in de Premier League.

Thibaut Courtois

Thibaut Courtois van Chelsea wordt door vele kenners als beste keeper van de wereld beschouwd samen met Manuel Neuer van FC Bayern Munchen. Dit seizoen staat Chelsea mede door deze lange sluitpost op nummer 1. En trainer Antonio Conte heeft dan ook altijd een plekje voor hem bewaard onder de lat. Ondanks de slechte prestaties van vorig jaar is deze jonge keeper doorgegaan waar hij goed in is, in ballen stoppen. Steeds meer fans vergeten zijn voorganger Peter Cech die voor hem furore maakte op Stamford Bridge. Dat lijkt me een goed teken.

Jan Vertonghen

We kennen Jan Vertonghen natuurlijk allemaal van zijn tijd in Nederland. Hij is groot geworden bij Ajax en heeft een aantal kampioenschappen mee gemaakt. De Belg speelt nu al een aantal jaar bij Tottenham Hotspur en is niet weg te slaan uit de verdediging van De Spurs. Hij heeft al geregeld het rode duivels shirt mogen dragen, maar de verdediger moet zijn plek nog vinden. Hij wordt door trainer Marc Wilmots bijna altijd opgesteld, maar heeft geen vaste positie. Zo staat de lange Belg even vaak linksback als links centraal achterin.

About the author

asicsrun

Voeg commentaar toe

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.