Home » Zin om te ontspannen in het water voor een betaalbare prijs? Kies voor een rubberboot!
Sport

Zin om te ontspannen in het water voor een betaalbare prijs? Kies voor een rubberboot!

Zonnetje, weinig tot geen wolken en een zachte bries. Dat zijn de ingrediënten voor heerlijk vaarplezier. Deze vaarperiodes heb je meestal in het voorjaar, de zomer en vaak ook nog wel in het najaar. Het perfect weer om te varen maar u heeft nog geen boot. Mocht u nooit watersport hebben uitgeoefend dan is een rubberboot de perfecte beginnersboot. Een rubberboot is een opblaasbare boot die meerdere luchtkamers heeft die u met een pomp gemakkelijk op kunt blazen. Samen vormen de luchtkamers van een rubberboot een stevige en stabiele romp. Een rubberboot kan uitstekend tegen een stootje. De stootlijst rondom de boot behoedt u voor schade aan de zijkanten en voorkant. Het kopen van een rubberboot hoeft niet duur te zijn. Zo heeft u diverse varianten van rubberboten. U kan kiezen uit lichte rubberboten met een vloer die eveneens met lucht zijn opgeblazen en bij sommige grotere varianten heeft u een vloer die uit kunststof of hout bestaat. De rubberboten die men gebruikt om de zee op te gaan hebben zelfs een harde kiel waardoor ze als het ware door het water heen kunnen snijden. Voor iedereen is er wel een type rubberboot te vinden die aansluit bij zijn of haar wens.

Veelzijdige gebruik van een rubberboot.

Een rubberboot kunt u op verschillende manieren gebruiken. U kunt hem inzetten als een bijboot bij een zeilboot of u kunt een ontspannen tochtje maken met uw familie of vrienden. Het is bij de aankoop belangrijk om te weten hoe u de rubberboot gaat gebruiken. Zo kunt u een goede keuze maken. Mocht u uw rubberboot een langere tijd in het water willen laten liggen dan kunt u beter kiezen voor een RIB boot met een kunststof romp. Een RIB heeft ook een betere ligging en wenbaarheid in het water vergeleken met andere boten. In combinatie met een sterke motor kan zo’n RIB gezien worden als een ware speedboot. Of als u uw boot vaak wilt kunnen vervoeren dan is het belangrijk dat u kiest voor een airdeck. Deze rubberboten kunt u makkelijk opvouwen en meenemen in een tas.

Waarom roeien als u kunt kiezen uit talloze buitenboordmotoren?

Roeien is natuurlijk behoorlijk vermoeiend. Het is daarom aan te raden om een buitenboordmotor aan te schaffen die aansluit bij het type rubberboot die u heeft. Een buitenboordmotor is sterk afhankelijk van de formaat en gewicht van de boot. De kleinste motoren hebben een paar pk’s en wegen rond de 20kg. Dit is ideaal voor wanneer de wat oudere kinderen, aan wie je een boottochtje kan toevertrouwen, zelf met vrienden kunnen varen. Maar voor tenders is het nodig om wat sterkere 500pk motor aan te sluiten om überhaupt nog voorruit te komen.

Al eenkeuzegemaakt?

Wilt u een rubberboot kopen? Maar bent u nog op zoek naar een deskundig bedrijf voor de aankoop hiervan? Bezoek een watersport speciaalzaak bij u in de buurt. Vaak hebben ze een showroom met allerlei verschillende modellen en kunnen ze al heel wat inzicht geven over de diverse keuzes. Uiteraard bent u direct in contact met de werknemers van het bedrijf die u kunnen helpen om een keuze te maken.

About the author

asicsrun

Voeg commentaar toe

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.