Home » Sportfavorieten
Sport

Sportfavorieten

Ik denk dat iedereen ooit wel eens heeft gesport. Of in ieder geval heeft geprobeerd. Elke generatie heeft zo zijn favorieten, maar wat zijn nou de meest populaire sporten in de verschillende leeftijden?

We beginnen bij de jongeren (12-18).
Uit onderzoek is gebleken dat heel wat jongeren (48%) aan teamsport doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voetbal, korfbal en handbal. Onder jongens is voetbal het meest populair en onder de meiden is korfbal wel een favoriet! De jongeren die niet zo houden van teamsporten gaan vaak naar de sportschool toe om te fitnessen. Hardlopen wordt ook nog gedaan, maar een heel stuk minder dan vroeger. Namelijk nog maar 6%.

Dan een grote groep, 18-50.
Hier zie je de populariteit van teamsporten erg dalen. Waar het bij jongeren nog 48% was, is het nu nog maar 12%! Hieruit kun je dus afleiden dat teamsporten echt typisch iets voor jongeren is. In deze leeftijdsklasse zijn fitness en hardlopen veel populairder! Ook wandelen komt voor in het rijtje, maar nog niet heel enthousiast (3%).

50-65
Vanaf de 50 gaan we schijnbaar meer wandelen en zwemmen! Deze 2 vormen een meerderheid in het rijtje. Zo’n 52% beginnen met zwemmen en wandelen na hun 50e. Het verbaast me eerlijk gezegd dat fietsen niet in het rijtje staat! Ik had toch verwacht dat veel oudere mensen de fiets zouden pakken en een stuk zouden gaan fietsen!

65+
De favoriet in deze generatie is, daar is ‘ie dan, fietsen! Wandelen wordt wat minder populair maar blijft op een goede tweede plaats staan. Voor de rest blijven er niet heel veel sporten meer over in deze categorie. Logisch op zich, als we de 65 zijn gepasseerd krijgen we vaker lichamelijke klachten! En door dit gaan we ook minder ondernemen qua sporten.

Het viel mij vooral op dat fietsen en zwemmen niet zo populair meer zijn! Voor de rest klopte het aardig met wat ik in gedachte had.

About the author

asicsrun

Voeg commentaar toe

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.