Home » Kleding

Kleding

Als je gaat hardlopen is het belangrijk om goede hardloopschoenen te hebben. Daarbij is het prettig om kleding te dragen waar je je makkelijk in beweegt. Kleed je vooral niet te warm; van hardlopen krijg je het namelijk vanzelf wel warm. Zorg wel dat je spieren goed op temperatuur blijven.

Katoen is een afrader: dit wordt bij zweten erg snel nat, en blijft ook nat. Een lichte stof is een beter idee als je gaat rennen. Naast goede hardloopschoenen zijn goede hardloopsokken ook een goed idee. Je krijgt minder snel blaren dan bij ‘gewone’ sokken.

 

Hardloopkleding bij koud weer

In de winter kun je prima in korte broek gaan hardlopen (al zijn warme hardloop-tights misschien een beter idee), maar zorg er wel voor dat je, wanneer je stop met rennen gelijk een lange, warme broek aantrekt. Zo blijven je spieren warm, koelen ze niet te snel af en heb je minder kans op spierpijn, of erger: blessures.

 

Hardloopkleding bij Regen

Als er regen voorspeld is kun je beter niet met een los shirtje gaan rennen. Dit gaat na verloop van tijd schuren bij de tepels. Vooral als je hardloopshirt ‘losjes’ zit en nat wordt kan dit erg pijnlijk aanvoelen. Meestal merk je dit niet gelijk, maar pas als je gaat douchen. Het si dan net of er met spelden in de tepels geprikt wordt. Nauwsluitend kleding dragen dus bij regen, of een waterdicht jasje. Ook worden er speciale ‘nip guards’ verkocht; een soort plakkers die je over je tepels kunt plakken. Zo kun je met een gerust hard in de regen gaan rennen.

 

Goedkope Hardloopkleding

Voor hardloopshirtjes en -broekjes van bijvoorbeeld Nike of Adidas betaal je vaak de hoofdprijs, zeker als je de meest recente collectie kiest. Webwinkels als die van Decathlon hebben prima en betaalbare running shirts en shorts. Je loopt dan weliswaar niet in merkkleding, maar daar wordt je toch geen betere hardloper van. Een overzicht van online hardloopwinkels vind je onder meer op hardloopcentrum.nl

Winkels waar je langs kunt gaan, bijvoorbeeld om een looptest te doen, vind je op outdoorwinkels.nl.
Tijdens zo een loopvideo wordt gekeken naar welke hardloopschoenen goed bij jouw loopstijl passen. Sommige outdoorwinkels verkopen ook hardloopkleding.