Home » Run faster with these 6 tips
Sport

Run faster with these 6 tips

Wil je beter gaan hardlopen? In dit blogartikel geven we je graag wat tips. Hardlopen is een fantastische manier om in shape te blijven, en het kan ook nog eens goed zijn voor je gezondheid! Maar om van hardlopen écht een sport te maken, moet je de juiste techniek onder de knie krijgen. Daarom geven we je hier zes tips om beter te leren hardlopen.

1: koop de juiste uitrusting.

Dit is misschien wel de allerbelangrijkste tip. Hardloopschoenen moeten bijvoorbeeld goed aanvoelen en je voeten ondersteunen. Als je niet zeker weet welke schoenen je nodig hebt, vraag dan advies in een speciaalzaak.

Andere handige uitrusting is een jogging pak dat voor hardlopen is gemaakt, of ervoor zorgen dat je het beste sporthorloge gebruikt.

2: start met lopen op een vlakke ondergrond.

Als je gewend bent om op een harde ondergrond te lopen, kan het verleidelijk zijn om gelijk te gaan hardlopen op een berg of in het bos. Maar als je nog aan het oefenen bent, is het beter om te starten op een vlakke ondergrond. Zo kun je je spieren rust geven en voorkom je blessures.

3: focus op je ademhaling.

Veel mensen die beginnen met hardlopen, maken de fout om hun ademhaling te vergeten. Maar het is juist belangrijk om te leren hoe je goed moet ademhalen tijdens het lopen. Je kunt bijvoorbeeld een aantal tellen inademen en daarna weer uitademen. Op die manier blijf je rustig ademhalen en voorkom je dat je sneller hijgt.

4: let op je houding.

Het is belangrijk om rechtop te lopen met een ontspannen houding. Je schouders moeten losjes hangen en je armen mogen iets voor je uit bewegen. Op die manier blijf je in balans en voorkom je blessures.

5: bouw het langzaam op.

Als je net begint met hardlopen, is het verleidelijk om gelijk flink door te gaan. Maar het is beter om rustig aan te doen en je lichaam langzaam te laten wennen aan de inspanning. Op die manier voorkom je dat je je snel moe voelt of blessures oploopt.

6: vind een hardloopmaatje.

Hardlopen kan soms best eenzaam zijn, vooral als je het alleen doet. Maar het is fijner (en veiliger) om samen te lopen met iemand die net zo gek is op hardlopen als jij. Op die manier kun je elkaar motiveren en samen genieten van de mooie omgeving. Hardlopen hoeft dus echt niet alleen te zijn!

We hopen dat deze tips je helpen om beter te leren hardlopen. Hardlopen is een fantastische sport, maar het is wel belangrijk om de juiste techniek onder de knie te krijgen. We wensen je veel plezier met het hardlopen!

About the author

asicsrun

Voeg commentaar toe

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.