Home » Medailleregen in Rio
Sport

Medailleregen in Rio

Na het eerdere debacle met Yuri van Gelder, en het nieuws dat Epke Zonderland van de rekstok was gevallen, kwam er een regen aan goed sportnieuws binnen gisteren.

Meerdere Nederlandse sporters lieten zien waar ze zo hard voor hadden getraind, en wisten een medaille binnen te halen. Zo behaalde de openwaterzwemmer Ferry Weertman voor de 10 kilometer een gouden medaille, waarmee Nederland het aantal behaalde medailles van Londen in 2012 al voorbijstreefde.

Maar het mooiste nieuws kwam van zeilster Marit Bouwmeester, die een gouden medaille pakte in de Laser Radial-klasse. Voor het eerst in tachtig jaar hebben we een Nederlands Olympisch kampioen op zeilgebied. De laatste keer dat een dergelijke prestatie werd neergezet was bij de Olympische Spelen in Berlijn in 1936, toen Daan Kachgelland het goud pakte.

Naast Marit Bouwmeester en Ferry Weertman werd goud behaald door Anna van Breggen (wielrennen), Elis Ligtlee (baanwielrennen), Maaike Head en Ilse Paulis (roeien), Dorian van Rijsselberghe (zeilen RS:X), Sharon van Rouwendaal (openwater zwemmen) en Sanne Wevers (turnen).

Inmiddels is Nederland toegetreden tot de top tien van meest behaalde medailles bij de Olympische Spelen van Rio. Met de hoeveelheid aan landen dat meedoet, is dat een niet geringe prestatie voor ons kleine landje.

Bovendien komen er nog verschillende onderdelen waar Nederlandse sporters aan de start staan, dus wellicht kunnen we nog meer goed nieuws verwachten!

About the author

asicsrun

Voeg commentaar toe

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.