Home » Wandelen in Amerika dl. 2
Reizen

Wandelen in Amerika dl. 2

Als Amerika enthousiasteling heb ik al verschillende reizen mogen maken. Een van de meest gedenkwaardige reizen was toen ik onder andere Niagara Falls en de Ohio Caverns bezocht heb. Hele uiteenlopende dingen, maar beiden vallen onder de nationale parken van Amerika.

Hoewel er bij Niagara niet zo veel te wandelen valt, vind ik het toch zeer de moeite van het vermelden waard.
Want ondanks de commercie eromheen, en het feit dat de watervallen op zich in stedelijk gebied liggen en dus ook omringd zijn door gebouwen, kun je ze maar met een woord beschrijven: prachtig!

De watervallen liggen precies op de grens tussen Amerika en Canada. Het mooiste uitzicht heb je naar mijn mening aan de Canadese kant, want hier zie je de watervallen in hun volle glorie. Ik zeg het in meervoud, want het zijn in feite drie in grootte variƫrende watervallen: De American Falls, de Bridal Veil Falls en de Horseshoe Falls.
Wanneer je bij de Horseshoe Falls staat, bekruipt je hetzelfde gevoel als bij de Grand Canyon. Namelijk dat je eigenlijk maar heel nietig bent.
Vanaf een uitkijktoren kun je ’s avonds een lichtshow bekijken, maar persoonlijk vind ik al die show niet nodig. Puur de watervallen zijn fantastisch; die hebben het niet nodig om te worden overgoten met een commercieel sausje.
Aan de Amerikaanse kant is het weer echt gaaf dat je met een lift onderaan de American en Bridal Veil Falls kunt komen, en ze hier van onderaf kunt bekijken.
Ik ben er geweest in maart, toen het ijs nog op het water lag. En pas wanneer je onderaan de watervallen staat, besef je hoe enorm groot die ijsblokken zijn.

Een ander park wat zeer het vermelden waard is, is Ohio Caverns. Wanneer je aan komt rijden, zie je aan de omgeving totaal niet af dat zich hier onder de grond prachtige spelonken en rotsformaties bevinden. Je daalt via een trap in een boerderij huis af naar beneden, en vervolgens kun je een pad bewandelen door de grotten.
Hier ontvouwt zich een onwerkelijk schouwspel van stalagmieten en stalactieten.
De Ohio Caverns schijnen een van Ohio’s populairste attracties te zijn, maar dat merkten wij totaal niet. We kregen een tour samen met twee anderen, en hadden de grotten bijna voor onszelf.
De Ohio Caverns zijn met name wegens een kristal erg bekend, namelijk de Crystal King. Dit is Amerika’s grootste zuiverwitte, vrij hangende kristal (tot dusver bekend). Geschat wordt dat dit kristal meer dan 200.000 jaar oud is.
De Ohio Caverns heeft verschillende tours, en is ook geschikt voor de minder actieve wandelaar. De paden zijn goed begaanbaar.

Wat een contrast vormen de Ohio Caverns met de trots van Tennessee: Ruby Falls.
Hier zie je dat de commercie toe heeft geslagen, en dat de vele bezoekers schade hebben gebracht aan de eeuwenoude rotsformaties. Hier geen witte kristallen meer, want mensenhanden hebben de boel helaas vervuild. De ene na de andere groep toeristen kom je tegen tijdens je wandeling naar de ondergrondse waterval waar Ruby Falls zijn naam aan dankt.
En wanneer je bij de waterval bent aangekomen, krijg je ook hier weer te maken met een lichtshow.
Wanneer je niet van tevoren naar de Ohio Caverns geweest bent, zal Ruby Falls je misschien wel kunnen bekoren. Heb je dat wel gedaan, en houd je niet zo van mensenmassa’s, dan kun je Ruby Falls beter overslaan, en je blijven vergapen aan de prachtige ondergrondse wereld van Ohio Caverns.

Wil je meer weten over de parken van Amerika, bekijk dan ook eens mijn andere artikel: Wandelen in Amerika dl. 1

About the author

asicsrun

Voeg commentaar toe

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.