Home » Wat voor kleding heb je nodig als je begint met krachttraining?
Reizen

Wat voor kleding heb je nodig als je begint met krachttraining?

Starten met krachttraining is een geweldige manier om aan je gezondheid te werken. Het is verstandig om met een goede uitrusting te beginnen. Vooral afvoer van transpiratievocht en bewegingsvrijheid zijn cruciaal. Kies daarom voor ademende materialen, deze houden je koel en droog tijdens je trainingen.

De basics

. Kies voor een t-shirt of tanktop van katoen of beter nog een materiaal zoals Dri-Fit. De basis hiervan is polyester met een speciale behandeling waardoor het zweet wordt geabsorbeerd en afgevoerd. Het houdt je koel en droog tijdens je work-out. Daarbij combineer je een trainingsbroek of kort sportbroekje. Vermijd trouwens al te wijde pijpen omdat deze in de weg kunnen zitten bij sommige oefeningen. Tenslotte de sokken: zorg dat deze goed passen en dat er geen hele vervelende naden in zitten. Let er ook op of de warmte goed afgevoerd wordt.

Het belang van de juiste schoenen

Let om te beginnen op de demping en ondersteuning van de schoenen. Check of er een goed voetbed in de schoenen zit, zodat je voeten niet te snel vermoeid raken. Als je je puur op krachttraining richt dan zijn platte zolen misschien beter. Vooral bij zware oefeningen zoals squats en deadlifts bieden deze een stuk meer stabiliteit. Ga je ook wat cardio inbouwen om je uithoudingsvermogen en je algehele gezondheid te verbeteren, dan zijn schoenen met wat meer demping beter voor je.

Comfort en voorschriften

Om lekker te kunnen starten met krachttraining kies je best voor kleding waarin jij je lekker voelt en die goed zit. Zo hoef je je tijdens je trainingen niet bezig te houden met je kleding, maar alleen maar met jezelf en je conditie. Check ook voordat je gaat trainen of er specifieke veiligheids- of andere voorschriften zijn. Heel vaak moet je op apparaten een handdoek leggen voor je start met een oefening. Daarna wordt ook vaak gevraagd het apparaat schoon te maken, dat behoeft verder geen uitleg. Sommige sportscholen vragen in verband met de veiligheid om voor bepaalde oefeningen speciale kleding te dragen. Soms kan kleding verstrikt raken in de apparaten en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Veel succes met de start en houd vol!

About the author

asicsrun

Voeg commentaar toe

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.