Home » Bewegen is gezond, maar welke vorm van beweging kies jij?
Reizen

Bewegen is gezond, maar welke vorm van beweging kies jij?

Bewegen is gezond, maar welke vorm van bewegen past bij jou? We gaan in op manieren van bewegen die bijdragen aan je volledige gezondheid en die ook nog eens super leuk zijn! We geven je de trends van het moment en nieuwe ideeën om je lichaam en geest te geven wat het nodig heeft.

De trend in bewegen

De trend in activiteiten en sporten zijn bewegingen die bijdragen aan je fysieke conditie én geest. Want je voelt je beter als je lichaam gezond en energiek is, maar je voelt je heerlijk als je geest ontspannen is. Bijna alle deze vormen van beweging kunnen zowel alleen als in een groep en overal ter wereld!

Yoga

Yoga is een blijvende trend als het gaat om gezondheid en bewegen. Het is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor de geest. Door de ontspannende oefeningen en het gebruik van al je spieren op een niet geforceerde manier, is yoga voor jong en oud, klein en groot een goede vorm van beweging. Je kan het overal doen en op ieder moment van de dag. Start onder leiding van een goede yogaleraar, oefen thuis dagelijks en zelfs op vakantie is dit een goede manier van bewegen die je eenvoudig voortzet!

Dansen

Dansen is een van de beste en fijnste vormen van bewegen. Gemerkt en ongemerkt zet je hierbij al je spiergroepen in en het geeft je een energie boost! Van klassieke dansen, waarbij je veel core, arm en beenspieren gebruikt tot streetdance of het pittige Zumba. Dansen is erg gezond, het ontspant je geest en doet wonderen voor je lichaam. Vraag jij je af: wat is Zumba? Daar gaan hieronder verder op in.

Wat is Zumba?

Zumba is een mix van dansen waarbij je alle spieren gelijkmatig en intensief gebruikt. Het is een fitnessprogramma en gebaseerd op dansen als salsa, merengue, axe, samba en cumbia. Zumba vindt veel plaats in groepsverband en wordt vergezeld van passende en opzwepende muziek. Je wordt uitgedaagd alles te geven! Ben je het type dat meer pit wil als je gaat bewegen? Denk dan aan Zumba! Een uitstekende manier van bewegen, waarbij je snel resultaten ervaart, waaronder een energieker en strakker lichaam. Wil je dit liever alleen doen? Dan kan je altijd met een online Zumba klas lekker aan de slag, waar je dan ook bent!

About the author

asicsrun

Voeg commentaar toe

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.