Home » Tips voor het hardlopen op vakantie
Reizen

Tips voor het hardlopen op vakantie

Tijdens de vakantie zijn we gewend om lekker languit op het strand te gaan liggen, een cocktail te drinken en zo weinig mogelijk te doen. Maar we vergeten al snel hoe mooi het hardlopen op vakantie is. We hebben namelijk de mogelijkheid om de bestemming op de leukste manier te ontdekken: hardlopend. Neem dus de schoenen mee en ga voor een sportieve vakantie. Hieronder lees je enkele tips wanneer je dit van plan bent.

Gebruik deze tips om hard te lopen op vakantie

Op welke bestemming je ook bent, het is verstandig om van tevoren te kijken naar een looproute waarbij je het meeste te zien krijgt en tegelijkertijd ook de juiste afstand loopt. Hiervoor kun je gebruik maken van Google Maps, maar een nog betere manier is om te kijken wat de aangeraden wandelroutes zijn. Op het internet of bij reisorganisaties ter plekke vind je hier al veel informatie over. Kies wel een bestemming waar je mooie routes zult vinden of waar je prachtige stranden hebt om te lopen. Let erop dat de afstanden vaak niet te groot zijn. Het mooiste is wanneer je diverse landschappen op een relatief korte afstand tegenkomt. Vergelijk de vakantieplekken in Europa.

Vergeet uiteraard geen goede loopschoenen en andere sportkleding mee te nemen. Hardlopen op je slippers is geen aanrader! Naast de juiste kleding is het belangrijk dat je water bij je hebt of onderweg nog wat kunt kopen. Zeker op tropische bestemmingen wil je niet onderweg ergens uitdrogen. Ook verstandig is het om een telefoon mee te nemen voor het geval je de weg kwijtraakt. Wanneer je deze zaken voor elkaar hebt dan kun je er vanuit gaat dat de kans zo klein mogelijk is dat er iets misgaat.

Nog een andere tip is om vroeg in de ochtend te gaan lopen. Niet alleen ben je de rest van de dag lekker fris en fruitig, maar je bent er ook de warmte mee voor. Dit wordt natuurlijk wel lastig wanneer je de avond ervoor een flinke stapavond hebt gehad.

Onze laatste tips is om er ook voor te zorgen dat je tijdens je vakantie voldoende geniet. Focus je dus niet de hele vakantie alleen op de dagelijkse hardloopsessie, maar geniet ook van je vakantie. Een mogelijkheid is om lekker over het strand te gaan hardlopen, zodat je tussendoor geniet van de mooie strandwandeling.

About the author

asicsrun

Voeg commentaar toe

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.