Home » MEEST POPULAIRE EASTPAK
Reizen

MEEST POPULAIRE EASTPAK

Gaat je kind naar de middelbare school? Hier moet je op letten

Staat je kind op het punt om te beginnen aan een hele nieuwe stap in zijn of haar leven, gaat het binnenkort naar de middelbare school? Dan gaat er een hele nieuwe wereld vol geschreven en ongeschreven regels open. Alhoewel deze per school een beetje kunnen verschillen, zijn er ook een paar die vrij algemeen zijn.

Geen meester of juf meer

Op de basisschool sprak je kind docenten aan met meester of juf, gevolgd door de voornaam van de docent. Op vrijwel alle middelbare scholen is dit niet meer de bedoeling. Hier spreek je docenten aan met meneer of mevrouw, gevolgd door de achternaam. Gooit je kind er zo nu en dan toch ‘juf’ of ‘meester’ uit, dan is er geen man over boord. De meeste docenten zullen hem of haar echter wel steeds dwingender gaan verbeteren, deze term hoort tenslotte bij de basisschool en niet bij de middelbare school.

De juiste tas is belangrijk

Als je voor het eerst een blik werpt op de stapel schoolboeken die je kind heeft gekregen, ben je misschien geneigd een koffer aan te schaffen om deze iedere dag mee naar school te nemen. Wat een stapel! Dat gaat toch nooit in een tas passen?

Over het algemeen komt dat echter best goed. Er zijn scholen waar kinderen per dag maximaal 4 of 5 vakken hebben. De boeken daarvoor passen gemakkelijk in een Eastpak rugzak. Moeten er wat meer boeken mee, dan komt dat meestal ook wel goed. Door slim gebruik te maken van het kluisje, loopt je kind niet de hele dag met die zware tas rond. In de pauzes even de boeken omwisselen is de normaalste zaak van de wereld, en wel zo prettig voor de rug.

Qua rugzakken zit je met een Eastpak vrijwel altijd wel goed als je niet te veel uit de toon wilt vallen. Laat je kind er vooral over praten met andere kinderen die al op de middelbare school zitten of binnenkort gaan. Welke tas nemen zij? Het lijkt een kleinigheidje, maar je weet uit je eigen middelbareschooltijd vast nog wel dat ‘de verkeerde tas’ je reputatie danig kon verslechteren, en daar zitten ook tieners van nu niet op te wachten.

Neem de tijd om te wennen

Zo’n middelbare school, dat is even wennen. Qua sfeer, maar ook als het gaat om wat er opeens allemaal moet. Dagelijks huiswerk, regelmatig toetsen. Veel kinderen vinden het pittig, of worden er flink opstandig van. Ze moeten opeens zo veel!

Rustig de tijd nemen om te wennen, en niet direct al te hoge verwachtingen hebben, zo luidt het devies. Iedereen vindt uiteindelijk zijn plekje en zijn ritme, maak je vooral de eerste weken of maanden niet te druk.

About the author

asicsrun

Voeg commentaar toe

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.