Home » Benodigdheden voor hardlopen
Kleding

Benodigdheden voor hardlopen

Loopklaar met een hardloopoutfit

Denk je eraan om te starten met hardlopen, maar weet je niet goed wat je daarvoor nodig hebt? Wij vertellen je graag hoe je je outfit loopklaar maakt.

Omdat je geen lidgeld hoeft te betalen, is lopen een erg toegankelijke sport. Daarenboven kun je het uitoefenen op je eigen tempo. En toch is het een uitdagende sport, omdat je zelf je vooruitgang eenvoudig kan meten. Het enige wat je écht nodig hebt is een gepaste sportoutfit en een goede looproute:

Hardloopschoenen

Dat is meteen het meest belangrijke aan je hele hardloopoutfit. Lopen is immers een zware sport waarbij je je gewrichten, zoals je knieën, belast. Op straat lopen is niet meteen het beste idee voor je gewrichten. Het is dus heel belangrijk om schoenen te kiezen die de schokkende bewegingen opvangen.

Er is een hele ruime collectie aan hardloopschoenen voor mannen én vrouwen. Als je niet weet wat voor loper je bent, spring je best even binnen in een sportwinkel. Het belangrijkste is dat ie goed zit, maar het oog wil ook wat. Vrouwen hebben een ruime keuze uit heel wat kleuren, terwijl de opties voor mannen eerder stoer zwart zijn.

Sporthorloge

De kop is eraf, maar als je de loopmicrobe echt helemaal te pakken hebt, kun je overwegen om een hardloophorloge aan te schaffen. Een model waarop je de afstand, duur, hoogtemeters en route kunt bijhouden is al voldoenden, maar er bestaan ook horloges waarop je je eigen vooruitgang kunt bijhouden. Dat is best handig en interessant als je echt wat wil doen aan je gezondheid.

Last but not least: de outfit

Ook al heb je nu een paar degelijke loopschoenen en goed sporthorloge in de hand, je loopoutfit is ook belangrijk. Een goede outfit kan immers je sportprestaties verbeteren. Hardloopkleding is namelijk speciaal ontworpen om je zo comfortabel mogelijk te laten voelen en dat kan een gewone T-shirt en short uit je kast je niet bieden.

Het is belangrijk dat je outfit uit lagen bestaat. Zo kun je in de zomer gewoon in je shirt gaan lopen en gooi je er in de herfst gewoon een jack overheen. Voor mannen heb je al een goede basisoutfit met een tight, windjack en T-shirt. Vrouwen dragen onder hun T-shirt best een sportbeha.

Starten met hardlopen is dus erg makkelijk, maar doorbijten is de echte hindernis. Als je pas begint met hardlopen, wensen we je alvast erg veel succes en plezier!

About the author

asicsrun

Voeg commentaar toe

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.