Home » Perfecte lippen met make-up
Reizen

Perfecte lippen met make-up

Perfecte lippen met make-up. Met een lipliner en een lippenstift kun je dit effect bereiken. Wanneer je hiermee aan de slag gaat wil je natuurlijk dat de make-up op zijn plaats blijft zitten, maar ook zolang mogelijk.

Lipstick heeft een functie

Een Amerikaans onderzoek bracht aan het licht dat mannen zeven keer zo veel kans op kanker aan de mond hebben dan vrouwen, alleen omdat die laatsten hun mond vaak beschermen met lipstick. Het laagje vet en kleur houdt UV-stralen tegen.

Dijkjes zijn absoluut taboe

Er zijn heel veel trucs voor het aanbrengen en het langer laten zitten van lippenstift. Belangrijk is dat je weet hoe het niet moet. Dijkjes zijn absoluut taboe. (Dijkjes zijn lijntjes lippotlood rondom de lippen die in kleur sterk afwijken van de kleur lipstick).

Gebruik van een Lipliner

Bij het opmaken van de mond start je in principe met een lipliner. Zo kan je met een lipliner mooie resultaten krijgen zoals smalle lippen voller maken of te volle lippen optisch verkleinen. Ook een ongelijke vorm van de lippen kan met een potlood gecorrigeerd worden.

Een gepast lippotlood heeft een kleur die mooi samenvloeit met de kleur van de lipstick die je wil gaan gebruiken. Je neemt daarbij een kleur die net een beetje donkerder is dan de kleur van de lipstick.

Je kunt naast de trucjes die er zijn in de volgende instructie zien dat lippenstift met een formule ervoor zorgt dat je lipstick langer blijft zitten.

Instructie lippenstift aanbrengen

  • Stap 1 Kies een kleur foundation die het meest op de kleur van je lippen lijkt.
  • Stap 2 Breng met een foundationkwast de foundation licht over de lippen aan.
  • Stap 3 Omlijn de lippen met een lipliner.
  • Stap 4 Kleur de lippen lichtjes in met lipliner.
  • Stap 5 Veeg met een makeup penseel de lipliner uit.
  • Stap 6 Dep de lippen zachtjes met een wattenschijfje.
  • Stap 7 Breng met een lippenkwastje de lippenstift aan op de lippen.
  • Stap 8 Breng de lippenstift direct op de lippen aan.
  • Stap 9 & 10 Maak de hoeken van je mond scherp met een kwastje langs de lipliner rand.

Tip: Een lichte, transulescent poeder zal helpen om de kleur nog meer op zijn plaats te houden.z

Ook kun je ervoor kiezen om je lippen een finishing touch te geven door als laatste lipgloss aan te brengen. Over je lipstick nog een laagje lipgloss aanbrengen zorgt ook voor een glamoureus resultaat. Wilt u meer tips over mode? Ga dan naar Houseofleo. Dit is een blog met leuke tips.

 

About the author

asicsrun

Voeg commentaar toe

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.