Home » Paumen stopt
Sport

Paumen stopt

Nederlands hockeyster Maartje Paumen houdt het voor gezien op 31 jarige leeftijd. Na 12 succesvolle jaren zet ze een punt achter haar interlandloopbaan.

In deze twaalf jaar was Paumen goed voor 195 doelpunten. De aanvoerster won drie Europese titels, twee wereldtitels en werd ook nog twee keer olympisch kampioen. In 2011 en 2012 is ze uitgeroepen tot beste hockeyster ter wereld en ze is nog steeds olympisch topscorer. Afgelopen zomer heeft ze zelfs nog een hoofdprijs aan zich voorbij zien gaan, zo pakte ze met Oranje zilver op de Spelen in Rio de Janeiro.

“Het was een heel lastige keuze, maar ik kan het na al die tijd niet meer opbrengen om alles uit mezelf te halen”, zegt de Limburgse. “Toch is het zo raar.┬áSpelen voor Oranje heb ik mijn hele leven gewild. En dan zou ik daarmee stoppen. Daarom heb ik getwijfeld.”

Overigens stopt Paumen niet volledig met hockey. Ze gaat nog minimaal tot het eind van het seizoen door bij haar club Den Bosch, aan het eind van het seizoen kijkt ze of ze er definitief een punt achter zet.

About the author

asicsrun

Voeg commentaar toe

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.