Home » Wat is meal preppen en waarom is het slim en handig?
Reizen

Wat is meal preppen en waarom is het slim en handig?

Meal preppen is een term die steeds vaker is te horen en iets dat mensen steeds vaker doen. Maar wat is het precies en waarom zijn er steeds meer mensen die dit doen? Wij geven daar op deze pagina meer informatie over.

Wat meal preppen precies is

Kort gezegd is meal preppen het voorbereiden van je maaltijden. Dan kan door 1 grote maaltijd klaar te maken of meerdere maaltijden in een keer en deze te bewaren in bakjes in de koelkast of vriezer. Op deze manier kun je voor meerdere dagen of al voor de hele week je maaltijden klaarmaken en zo hoef je dus niet elke dag veel tijd te steken in het koken.

Wat zijn de voordelen van meal preppen

Het eerste voordeel hebben we zojuist al genoemd. Dat is dat meal preppen veel tijd kan besparen. In plaats van na je werk ’s avonds laat nog een hele maaltijd klaar te moeten maken hoef je alleen een bak uit de koelkast te halen en deze in de magnetron te zetten om hem op te warmen. Net zoals de meeste mensen zal ook jij aan het eind van de dag en na een lange dag te hebben gewerkt weinig zin hebben om nog uitgebreid te moeten koken.

Een ander voordeel is dat het veel makkelijker is om op deze manier gezond te eten. In plaats van snel eten te bestellen of een ongezonde maaltijd klaar te maken omdat je weinig tijd hebt, kun je nu een gezonde maaltijd van tevoren klaarmaken en deze later opeten. Bij het klaarmaken van meerdere maaltijden kun je rustig nadenken of welke voedingsstoffen je de hele week het liefste zou willen hebben.

Verder is het een groot voordeel dat je op deze manier veel goedkoper kunt leven. De kans wordt een stuk verkleind om nog eten af te halen of te bestellen en daarnaast kun je heel efficiënt eten klaarmaken om daarna in te vriezen. Zo voorkom je dat eten te lang in de koelkast ligt of elders en je het vergeet, waardoor het sneller gaat rotten.

Handige tips in keuken voor meal preppen

Jouw keuken is de plek waar jij de lekkerste maaltijden bereidt. Waar kun je rekening mee houden in de keuken voor het meal preppen? Zorg ervoor dat jij voldoende maaltijdbakjes beschikbaar heb, zodat je voor meerdere avonden kan koken .Zorg voor een goed belichte keuken, zodat je alles goed kunt zien. Je kunt jouw raamdecoratie hier op aanpassen door een lichtdoorlatend rolgordijn  op te hangen. Een netjes opgeruimde keuken zorgt voor overzicht. Zorg dus voor voldoende opbergruimte. Als jouw keuken niet zo groot is, kun je ook een handige trolley aanschaffen als aanvulling. Zet een kookboek in de keuken voor inspiratie en variatie van jouw maaltijden.

Zelf aan de slag met mealpreppen?

Denk je dat mealpreppen wel wat voor jou is en wil je het ook graag gaan doen. Lees je dan in voor nog meer handige tips en leuke gerechten om klaar te maken. Deze blog op TheHealthIssue is een echte aanrader om door te nemen voordat je zelf aan de slag gaat met het meal preppen.

Mocht je aan het twijfelen zijn en niet zeker weten of dit wel iets voor jou is, dan raden we aan om het gewoon een keer een week te proberen of misschien twee weken en mocht je daarna besluiten dat het niet jouw ding is dan hoef je er natuurlijk niet meer door te gaan. Maar het kan nooit kwaad om het een week te proberen!

About the author

asicsrun

Voeg commentaar toe

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.