Home » Winnaar Joost Luiten haalt nieuw baanrecord
Sport

Winnaar Joost Luiten haalt nieuw baanrecord

Het afgelopen weekend waren veel landgenoten uitgelopen voor Joost Luiten. De 30-jarige golfer speelde namelijk de Dutch Open bij de Bonte Wever in Assen.

De vraag was hoe hij het zou doen, aangezien Luiten de afgelopen maanden niet erg fit was, en op de Olympische Spelen in de Middenmoot terecht kwam.

De eerste dag van het toernooi eindigde met een redelijke plaatsing, maar op de tweede dag kwam Luiten op dreef. Zelfs in die mate, dat hij op de tweede plaats kwam te staan in het klassement, met slechts een slag achter Bernd Wiesberger.
Door zijn ronde van 64 slagen werd hij de beste speler van vrijdag, en vestigde hij tevens een nieuw baanrecord.

Zondag 11 september mocht Joost dan voor de tweede keer het KLM Open op zijn naam schrijven met een laatste ronde van 63 slagen en 19 onder par. De vorige keer won hij in 2013.
Hij is hiermee de tweede Nederlandse golfer die het gepresteerd heeft de Dutch Open tweemaal te winnen, na Jacob Oosterveer, die dat trucje deed in 1917 en in 1930 (!).

Met zijn hervonden topvorm kijken we dan ook erg uit naar de volgende golftoernooien waar Joost Luiten zijn opwachting zal maken.

About the author

asicsrun

Voeg commentaar toe

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.