Home » Sportkleding voor vrouwen
Kleding

Sportkleding voor vrouwen

Het nieuwe jaar is net begonnen en dat betekent goede voornemens. Een voornemen die je heel erg vaak hoort is afvallen of meer sporten en bewegen. Niet heel origineel, maar wel belangrijk! Maar wat doe je nou aan tijdens het sporten? Ga je in een wijde trui en een joggingsbroek of in een super hippe sportbroek en sport beha van de nieuwe lijn van Doutzen? Ik vertel je waar je rekening mee moet houden, wat lekker zit en wat ook nog een beetje trendy is.

Allereerst, wat voor sport wil je doen? Wil je gaan hardlopen, tennissen of ga je een aantal uur doorbrengen in de sportschool? In dit artikel ga ik er even vanuit dat je voor de sportschool gaat, dit ligt denk ik het meest voor de hand. Zoals je weet kun je in de sportschool een heleboel verschillende apparaten gebruiken. Van traplopen, tot roeien, tot fietsen. Ik begin altijd met een kwartiertje fietsen en ga daarna aan de slag met mijn spieren trainen. Als cooling down ren ik een stukje op de loopband en dan is mijn sport uurtje alweer voorbij.

Wat moet je absoluut niet dragen?

Ik merk wel dat ik absoluut geen lossen kleding moet dragen. In het begin pakte ik gewoon een oud, normaal t-shirt uit mijn kast met een comfortabele joggingsbroek. Sportkleding vond ik onnodig en veel te duur! Nou dat heb ik geweten. Met fietsen en hardlopen ging het verschrikkelijk schuren en ik ging er heel erg in zweten. Daar kwam ook nog eens bij dat ik me heel erg ongemakkelijk voelde tussen alle andere sporters die het mooiste van het mooiste aanhadden! Géén losse kleding die je uit je kledingkast pakt dus!!
Wat ook niet handig is om te dragen zijn accessoires zoals horloges of oorbellen. Je bent er om te sporten, niet om een modeshow te winnen. Bovendien kan je er alleen maar aan blijven hangen.
Ook een domper in de sportschool: make-up. Ik snap het niet! Als je gaat zweten gaat het er toch wel af dus je hebt er helemaal niks aan.

Hoe laat je je sportoutfit slagen?

Als eerste en misschien wel de belangrijkste, zorg dat je kleding ademt! Dit is ook een van de redenen dat je eigenlijk gewoon moet investeren in een goed setje sportkleding. Wanneer je kleding ademt, betekent dit dat je shirt niet helemaal nat word van het zweet. Het houdt geen vocht vast en hierdoor voelt het prettiger aan dan bijvoorbeeld een katoenen shirt.
Ik vind het zelf heel prettig als kleding niet schuurt, en daarom koop ik meestal strakke kleding die goed aansluit op mijn huid maar waar ik ook beweeglijk in kan zijn. In de winter draag ik een lange, stretcht sportbroek en in de zomer draag ik er eentje die alleen om mijn bovenbenen zit.
Ook een belangrijk punt: sport beha’s. Onderschat dit niet! Zorg voor een die voldoende steun biedt en lekker zit. Je kunt ze voor best goedkoop al scoren en je hebt er veel profijt van, geloof me!

Verder moet je natuurlijk gewoon dragen waar jij je goed bij voelt en wat jij fijn vindt. Ik hoop dat je er wat aan hebt en ik wens je veel sportplezier.

About the author

asicsrun

Voeg commentaar toe

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.