Home » Wandelen in Nepal
Reizen

Wandelen in Nepal

Ga je wandelen in het buitenland, dan is het raadzaam je goed te laten adviseren over de schoenen die je draagt.
Ikzelf ben in Nepal geweest, en ik ben nog elke dag dankbaar voor het feit dat ik een paar goede berg/wandelschoenen had. De zware kwaliteit schoenen voelden eerst erg log aan met die dikke zolen, maar in de drie weken die ik in Tibet en Nepal heb doorgebracht, heb ik
weinig last gehad van vermoeide of zere voeten. En ik heb daar behoorlijk veel gelopen!

Met name in Nepal, toen we de grens met Tibet overgestoken waren. Vers van de Friendship Bridge werden we verrast met de mededeling dat we zo’n vijf kilometer de berg af moesten lopen, aangezien door een aardverschuiving de weg volledig geblokkeerd was voor auto’s. Dus daar gingen we, over de modderstroom heen die een paar uur ervoor de boel op zijn kop had gezet. Het werd een fantastische wandeling! Ondanks dat het voor de lokale bevolking heftige gevolgen moet hebben gehad, heeft het onze reis verrijkt. Maar de gedachte dat je op die weg had kunnen zitten terwijl de aardverschuiving plaatsvond, maakt ook wel weer dat je je heel klein voelt.

In het bergstadje Pokhara, waar we een prachtig uitzicht hadden op het Annapurna massief, is het ook goed wandelen. Een heel relaxt plaatsje, waar ik goeie herinneringen aan heb.
Hier heb ik een bergwandeling gemaakt, en al het natuurschoon en de mensen in me kunnen opnemen. We begonnen de wandeling met een steile trap naar boven. (En dan bedoel ik niet zo’n netjes aangelegde trap met lage treden die je hier in Nederland gewend bent)

Eenmaal boven aangekomen, werden we getrakteerd op een prachtig uitzicht over het besneeuwde Annapurna gebergte, met Pokhara beneden. Daar werd ik even stil van.

Wat me altijd bij zal blijven is de warmte van de lokale bevolking. De vriendelijke gezichten van mensen die zelf niet veel hebben, maar wel graag willen delen. Een mooie plek, waar ik graag nog eens zou terugkomen.

 

 

About the author

asicsrun

Voeg commentaar toe

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.