Home » Slapen is gezond
Gezondheid

Slapen is gezond

Te vaak hoor je verhalen over mensen die bezig zijn met een dieet, of extra hard sporten om op hun ideale gewicht te komen of te blijven.
Echter, iets wat veel mensen vergeten, is dat het net zo belangrijk is voor je gezondheid en je gewicht om te zorgen dat je voldoende slaap krijgt.

Tijdens je slaap komen je hersens tot rust van alle indrukken die ze die dag te verwerken hebben gehad. Hierdoor kun je je de volgende dag weer beter concentreren.

Ook je spieren hebben de pauze hard nodig. Hoe vaak hoor je niet over blessures? En in hoeveel van de gevallen zou dat mede veroorzaakt zijn door een tekort aan slaap?

Bovendien heeft onderzoek uitgewezen dat mensen die een tekort aan slaap hebben, vaker last hebben van overgewicht. Puur door een tekort aan energie, wat men probeert aan te vullen met het innemen van energierijk voedsel.

Slaap is dus goed voor ons. Maar niet iedereen heeft evenveel slaap nodig. Er zijn mensen die wel 10 tot 12 uur kunnen slapen voor ze uitgerust zijn. Terwijl anderen toekomen met een schamele 6 uur, en zich dan weer zo fris als een hoentje voelen. De slaapbehoefte is per persoon verschillend. Belangrijk is om hierbij naar je lichaam te luisteren, en dus misschien een keer niet nog een aflevering van je favoriete tv-serie te kijken, maar je gewoon lekker op te krullen in je warme bedje.

 

About the author

asicsrun

Voeg commentaar toe

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.