Home » Sapjes (on)gezond
Gezondheid

Sapjes (on)gezond

Pas geleden was in het nieuws dat alleen in Nederland tot dusver in 2016 ongeveer 13 procent minder sapjes zijn verkocht. Dit zou deels te verklaren kunnen zijn doordat je de laatste tijd doodgegooid wordt met berichten dat ook de suikers in vruchtensap slecht zouden zijn voor de gezondheid.

Tja, wat moet je geloven? Zijn het niet de tomaten die in het verdomhoekje raken omdat ze kankerverwekkend zouden zijn, dan is het wel dit.

De afgelopen jaren is een ontelbaar aantal voedselartikelen de revue gepasseerd, die eerst opgehemeld werden wegens hun gezondheidswaarde, om vervolgens keihard van hun voetstuk afgegooid te worden.

Natuurlijk valt er altijd wel iets te zeggen voor zowel de voor- als nadelige effecten van voedsel. Maar kun je niet het beste uitgaan van het oude gezegde: iets waar ’te’ voor staat, is niet goed.
Met andere woorden: vruchtensappen kunnen best gezond zijn, zolang je er niet bijvoorbeeld drie liter per dag van drinkt. Of uiteraard tenzij je een aandoening hebt, of een allergie.

Een goede leidraad is wellicht ook de slogan: twee ons groente, en twee keer fruit. Dus gooi die twee stuks fruit in de blender en voila, je vruchtensapje van die dag staat klaar. Al zal ongetwijfeld ook deze slogan op den duur onderuit gehaald worden.

About the author

asicsrun

Voeg commentaar toe

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.