Home » ​Reizen en gezondheid combineren? Neem de fiets mee op vakantie!
Reizen

​Reizen en gezondheid combineren? Neem de fiets mee op vakantie!

Sommige mensen gaan puur voor ontspanning op vakantie, terwijl anderen juist voor het avontuur gaat. Als jij tot de eerste groep behoort is de kans groot dat je tijdens deze periode wil genieten van lekker eten en de nodige drankjes. Maar hoe kan je dan toch gezond bezig zijn op je reis terwijl je ook wil relaxen? Het antwoord; een fitness fiets!

Fitness fietsen

Het voordeel van fitness fietsen is dat deze goed geschikt is voor veel verschillende doeleinden. Als jij maximaal een half uurtje aan het begin of einde van de dag alles wil geven door middel van een paar korte sprints dan kan dat heel makkelijk op een fitness bike. Maar ook als je de fiets wil gebruiken voor een dagtocht door de bergen dan zijn deze modellen zeer goed te gebruiken. Fitness fietsen zijn van lichtgewicht en lijken erg veel op hybride fietsen. De prijs van deze fietssoort begint bij ongeveer 600€. Als je fanatiek gebruik wil maken van de fitness fiets is het belangrijk dat deze helemaal wordt afgesteld aan jouw lichaam. Op die manier kan je op een fijne en gezonde manier werken aan je conditie.

Kinderen mee?

Een veelgehoord argument van mensen om de fiets niet mee te nemen op reis is hun kind.
Je kan wel het idee hebben om lekker te gaan fietsen elke ochtend, als er niemand is die op je kind kan letten wordt het wel erg moeilijk. Gelukkig zijn er een paar, niet veel, modellen waar een kinderzitje op gemonteerd kan werken. Bij deze modellen wordt het kinderzitje aan de achterkant van het frame bevestigd. Hoewel het misschien niet zo handig is om met een kind achterop snelle sprints te trekken, is het voor de langere dagtochten geen probleem. Daarnaast is de mogelijkheid voor het plaatsen van een kinderstoeltje een fijn extraatje.

Overtuigd?

We hebben kunnen lezen dat de fitness bike geschikt is voor fanatieke sprints, korte zware routes of langere ritten. Ideaal voor op reis dus. Er zijn meerdere websites waar je online tot aankoop kunt overgaan. Over het algemeen hebben deze shops meerdere merken in het aanbod.

About the author

asicsrun

Voeg commentaar toe

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.