Home » Zo val je op tijdens je sollicitatie
Reizen

Zo val je op tijdens je sollicitatie

Het is belangrijk om op te vallen wanneer je solliciteert voor een nieuwe functie. Je wilt deze baan natuurlijk bemachtigen, of het nou gaat om een startersfunctie, bijbaan of vaste functie. Vaak ben jij helaas niet te enige die op een functie reageert – wat een hoop concurrentie betekent. Hoe zorg je ervoor dat juist jij opvalt tussen alle andere kandidaten? Wij geven je tips om dat sollicitatiegesprek binnen te slepen!

1.   Een uitgebreid cv

Wanneer je jouw cv instuurt is het benoemen van alle relevante werkervaring een must. Veel werkervaring is altijd goed, maar probeer je altijd te focussen op de functie waar jij op solliciteert. Laat dus je krantenwijk achterwege wanneer je solliciteert op een marketingfunctie en leg de nadruk op de unieke ervaringen die jij hebt opgedaan binnen bedrijven of bijvoorbeeld een cursus die jij hebt gevolgd binnen dit vakgebied. Voor veel bedrijven is een relevant en uitgebreid cv één van de belangrijkste criteria om iemand uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek.

2.   Creatieve en verzorgde motivatiebrief en cv

Naast de inhoud van jouw cv is het uiterlijk van de documenten die jij inlevert ook zeer belangrijk. Er is nog steeds een groot percentage sollicitanten die hun motivatiebrief en cv op een traditionele manier aanleveren. Dit is jouw kans om op te vallen! Zorg dat jouw cv eruit springt door een creatieve en levendige lay-out. Naast dat je meer opvalt, laat dit ook zien dat jij creatieve eigenschappen hebt en tijd hebt gestoken in je sollicitatie – dit is natuurlijk altijd een pré.

Zorg wel dat je documenten overzichtelijk blijven. Teveel toeters en bellen kunnen het tegenovergestelde effect veroorzaken. Geen grafisch genie? Geen probleem! Maak gebruik van een online cv-maker. Hiermee zet je binnen no-time een verzorgd cv in elkaar.

3.   Solliciteer origineel

Naast het solliciteren op de traditionele manier, kun je natuurlijk ook op andere manieren solliciteren. Denk bijvoorbeeld aan een videosollicitatie, een eetbare sollicitatiebrief of een QR-code. Ga jij solliciteren als web-ontwikkelaar? Bekijk dan de website van het bedrijf waar je gaat solliciteren en geef je eigen tips en trucs om deze te verbeteren. Dit is niet alleen een slimme manier om aandacht te trekken van het bedrijf, maar wanneer jouw ideeën waardevol zijn zal het bedrijf dit enorm waarderen. Des te groter de kans dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek!

4.   Netwerk

Netwerken, netwerken, netwerken. Waarschijnlijk heb je al duizenden keren gehoord hoe belangrijk dit is. Nog steeds is een sterk netwerk vaak de sleutel tot het vinden van een nieuwe baan. Ga jij solliciteren bij een bedrijf waar je iemand kent? Laat diegene dan weten waarom je bij het bedrijf wilt werken en waarom je juist dit bedrijf zo leuk vindt. Kortgezegd: toon interesse! Mond-op-mond reclame is de beste reclame in dit geval. Jouw kennis zal waarschijnlijk aan zijn of haar collega’s vertellen dat jij komt solliciteren. Je naam zal eerder opvallen tussen de anderen wanneer de recruiters deze al eens voorbij hebben horen komen.

About the author

asicsrun

Voeg commentaar toe

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.