Home » De populairste hardloopschoenen van Asics
Reizen

De populairste hardloopschoenen van Asics

Asics is een Japanse fabrikant van sportkleding, sportschoenen en accessoires die eind 1949 begon met de productie van basketbalschoenen in het Japanse Kobe, de geboortestad van de stichter Kihachiro Onitsuka. In de loop der jaren is Asics vooral populair geworden met de verkoop van hardloopschoenen. In de 21ste eeuw zijn de Asics loopschoenen vaak gerangschikt onder de best presterende loopschoenen op de markt door onder andere het bekende tijdschrift Runners World. Asics is momenteel sponsor van onder andere Nederlandse Atletiekunie en het Nederlands Olympisch Comité. De Belg Koen Naert, de voormalig Europees Kampioen op de marathon en 10de op de Olympische Marathon in Tokyo, wordt momenteel gesponsord door Asics.

Asics biedt een breed gamma aan loopschoenen aan voor zowel op de weg alsook op onverharde wegen.  Tevens kan je ook spikes kopen die je kan gebruiken voor het lopen op de piste en hoogspringen aanschaffen.

Asics Gel Nimbus

In 1999 is de GEL-NIMBUS ontstaan.  Het model is ontworpen om de hardlopers de beleving te geven dat zij als het ware op wolken loopt.  De naam Nimbus is een afgeleide van de term cumulonimbus cloud, wat staat voor licht en zacht. Deze term wordt in de Nederlandse taal vrij vertaald als buienwolk, maar dan met een lage wolkenbasis.

De schokbescherming van de Asics Gel Nimbus 24 is 20 gram lichter dan de vorige versie wat zorgt voor een nog iets zachtere landing.  De maximale demping wordt bekomen door een combinatie van de FlyteFoam Blast Plus en Flytefoam-dempingstechnologie te gebruiken.  De aangebrachte Gel-Technologie in de voor -en achterkant van de voet vangt de schokken.  De Trusstic-technologie zorgt dan weer voor de nodige stabiliteit.

De Ortholite X-55-inlegzool in de hiel zorgt instapcomfort en ventilerend vermogen.

Door het mesh bovenwerk met hoog ademend vermogen, de heel elastische tongconstructie aan de binnenkant van het bovenwerk en Lite rubberen buitenzool beleef je een soepele loopervaring.  De Asics Lite-rubber is lichter en sterker terwijl de Ascics High Abrasion Rubber die is aangebracht op strategische plaatsen in de buitenzool zorgt voor meer duurzaamheid.  Er zijn ook reflecterende elementen aangebracht op specifieke plekken die de zichtbaarheid bij duisternis verbeteren.

Deze comfortabele hardloopschoen met een ventilerend vermogen is dan ook geschikt voor lange looptochten of dagelijkse trainingen met een focus op neutrale afwikkeling.  Maar ook beginners hebben baat met deze goed dempende populaire schoen van Asics.

Asics Gel Cumulus

Eveneens in 1999 werd de Asics Gel Cumulus geboren.  Deze medium dempende neutrale loopschoen is geschikt voor je dagelijkse looptochten op hard -en onverhard oppvervlak.  De heeldrop is vanaf de 24ste versie verlaagd van 10mm naar 8mm.  Daarnaast is de pasvorm rond de hiel verbeterd zodat je een aangenaam instapcomfort zal ervaren.  Dit komt door gebruik te maken van de OrthoLite X-30-sockliner technologie.

Net als bij de Gel Nimbus 24 wordt hier ook gebruikt gemaakt van de FF Blast-demping technologie die voor een zachtere responsieve landing zorgt en een krachtiger teenafzet.  Tevens is de Gel technologie zowel in de voor -en achtervoet aanwezig.  In de Cumulus 24 zijn er reflecterende elementen aangebracht op specifieke plaatsen die de zichtbaarheid in de avond en nacht verbeteren.

Asics Gel Kayano

De Asics Gel Kayano 28 is een goed dempende loopschoen geschikt voor je dagelijkse looptrainingen op harde en zachte ondergrond voor hardlopers die overproneren.  Daarbij heeft de enkel de neiging om naar binnen te bewegen op het moment dat je de voet op de grond zet.  Pronatie komt vaker voor bij lopers die op de hiel landen.

De Kayano 28 zijn luxe stabiliteitsschoenen die een comfortabele demping en ondersteuning bieden, mede door de externe hielkap, waardoor er een efficiënter looppatroon wordt ontwikkeld tijdens het rennen dankzij de Trusstic-technologie.  De Ortholite X-55 voering in de hak zorgt een betere instapcomfort en omsloten gevoel.

De Dynamic Duomax-technologie voorkomt het overproneren van de voeten.

Net zoals bij de Asics Gel Nimbus zijn de schoenen uitgerust met de Gel-dempingstechnologie in de voor -en achtervoet die voor een sublieme schokabsorptie zorgt.  De FlyteFoam Blast-technologie zorgt dat de hardloopschoen zachter en flexibeler is en meer terugkaatst tijdens het afstoten van de voet op de grond.  De AHAR-buitenzool die is aangebracht op strategische plekken zorgt voor extra duurzaamheid.  Tevens is dit een hardloopschoen met een speciaal ontwikkeld bovenwerk die zorgt voor een betere ventilatie.  Door gebruik te maken van het duurzame AHARPLUS-rubber in de slijtzool ervaar je een zeer goeie grip op droog en nat wegdek.

Asics Gel Pulse

De Asics Gel Pulse is een voortreffelijke, duurzame en budgetvriendelijke neutrale loopschoen.  De materialen die werden gebruikt bij het ontwerpen en fabriceren van deze sport -en hardloopschoen zijn uiteraard niet te vergelijken met de bijna dubbel zo dure Asics Gel Nimbus.

De demping wordt bekomen door Amplifoam in combinatie met Gel-technologie.  Amplifoam biedt een uniek hoge compressieset met lage dichtheid die naast de zachte demping zorgen voor meer comfort, flexibiliteit en aanpassingsvermogen aan het terrein waarop je loopt.  De gebruikte Guidance Line-technologie zorgt dat de sporter een betere loopefficiëntie ontwikkeld.

Bij het fabriceren heeft Asics ook oog voor de ecologische voetafdruk.  De ingeweven motieven in het speciaal ontwikkeld bovenwerk met circa 30% gerecycled polyester zorgen voor een beter ademend vermogen.  Dankzij het duurzame verfproces van de sockliner is het waterverbruik met 33% en de koolfstofuitstoot met circa 45% verminderd. <br>

Deze hardloopschoen is dat ook geschikt voor de <strong>recreatieve of beginnende hardloper</strong> die <strong>niet veel geld wil uitgeven</strong> maar toch een <strong>zeker vorm van kwaliteit</strong> willen ervaren.  Je kan ze uiteraard ook gebruiken als fitnessschoenen en tijdens het beoefenen van groepslessen die vele fitnesscentra aanbieden.

 

About the author

asicsrun

Voeg commentaar toe

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.