Home » ​De vijf voordelen van een sporthorloge
Kleding

​De vijf voordelen van een sporthorloge

Benieuwd naar de vijf voordelen van sporthorloge? Handig als je een sporthorloge wilt kopen. We zetten ze voor je op een rij, zodat je zelf na kunt gaan hoe het horloge jou kan helpen om meer te gaan sporten of in ieder geval in beweging te komen:

  • Activiteiten meten met GPS
  • Gegevens uitlezen op de computer
  • Onderweg geen smartphone nodig
  • Hartslag in de gaten houden
  • Koppeling met je smartphone
  • Activiteiten meten met GPS

Dankzij het sporthorloge heb je de mogelijkheid om je activiteiten te meten met GPS. Tenminste, als het sporthorloge daarover beschikt natuurlijk. Dankzij het gebruik van GPS kun je nagaan welke afstand je hebt afgelegd en welke route je daarvoor gebruikte. Bovendien is het aan de hand van GPS mogelijk om achteraf je (gemiddelde) snelheid te bepalen.

Gegevens uitlezen op de computer

Het sporthorloge verzamelt de gegevens, bijvoorbeeld op basis van GPS of andere sensoren die er aanwezig zijn. Vervolgens kun je via USB, via Wifi of een andere technologie verbinding maken met je computer om de gegevens uit te lezen. Je kunt op die manier analyseren hoe actief je bent geweest en hoeveel beter je het bijvoorbeeld hebt gedaan dan de vorige keer. Op die manier is het sporten met een sporthorloge veel effectiever, omdat je achteraf een analyse kunt doen van wat je hebt neergezet.

Onderweg geen smartphone nodig

Ging je voorheen nog wel eens hardlopen met je smartphone, maar merkte je ondanks de armband daarvoor dat deze eigenlijk alleen maar in de weg zat? Dankzij het sporthorloge is het niet meer nodig om je telefoon mee te nemen. Dit voorkomt veel ergernissen, aangezien de telefoon niet af kan zakken langs je arm en je uiteraard geen risico loopt op het vallen daarvan. In plaats daarvan zit er stevig om je arm een sporthorloge dat alles netjes bij zal houden.

Hartslag in de gaten houden

Het sporthorloge bevat bovendien sensoren die bijvoorbeeld je hartslag meten. Dat gebeurt gewoon vanaf je pols, waardoor je eenvoudig na kunt gaan welke hartslag je tijdens het sporten hebt. Achteraf analyseren? De gegevens worden netjes voor je opgeslagen. Je hartslag is vooral interessant wanneer je op het juiste intensiteitsniveau wilt sporten, bijvoorbeeld om vet te verbranden of juist met cardio aan de slag te gaan.

Koppeling met je smartphone

Uiteraard kun je met het sporthorloge tevens een koppeling maken met je smartphone, bijvoorbeeld om de resultaten die je hebt behaald na afloop te delen via de verschillende social media kanalen. Op die manier breng je ook anderen op de hoogte van de afstanden die je loopt of het tempo dat je haalt. Het zijn de vijf belangrijke voordelen van een sporthorloge, waarmee je ervoor zorgt dat je optimaal effectief kunt sporten.

About the author

asicsrun

Voeg commentaar toe

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.