Sport

Zo voorkom je stinkende sportschoenen en zweetvoeten!

zweetvoeten

Zo voorkom je stinkende sportschoenen en zweetvoeten!

Een herkenbaar probleem voor veel mensen na het sporten is: “stinkende sportschoenen”. De onkenbare en doordringende geur van zweetvoeten trekt door je neus. Je denkt dat het aan je voeten zelf ligt, maar het kan ook aan je sportschoenen liggen. Gelukkig zijn er diverse tips om zweetvoeten te verminderen, en die nare lucht die uit je sportschoenen komt te laten verdwijnen.

Draag leren sportschoenen

Leer ademt meer en dit voorkomt zweetvoeten. Echter zijn sportschoenen vaak van synthetisch materiaal en hebben ze rubberzolen. Wel logisch natuurlijk, want sportschoenen met rubberzolen zijn flexibeler en stoten makkelijker water en vuil af. Dit is jammer genoeg niet bevorderlijk voor zweetvoeten, want dit materiaal ademt minder. Ondanks de voordelen van synthetische sportschoenen in tegenstelling tot leer, wil je natuurlijk wel van je zweetvoeten af.

Kou en bevriezing

Heb je sportschoenen die niet luchtdoorlatend zijn, zet ze dan na het sporten of wandelen buiten als het droog is. In de winter is dit ideaal, want dan bevriezen de bacteriën gelijk dood.

Is het zomer of regent het? Stop dan je sportschoenen in een afsluitbare plastic tas en leg ze een nachtje in de vriezer.

Zorg voor lekkere luchtjes in je sportschoenen

Druppel 2x per week wat etherische lavendelolie in je sportschoenen en ze ruiken weer heerlijk. Je kunt ook een schil van een citroen, sinaasappel of grapefruit een nachtje in je sportschoenen leggen. Hier zitten bepaalde oliën in die ervoor zorgen dat ze weer lekker gaan ruiken.

Maak je sportschoenen droog

Indien je sportschoenen nat zijn, stop er dan wat keukenpapier in en laat ze drogen bij de verwarming. Door ’s nachts een laagje baking soda in je sportschoenen te doen, onttrek je het vocht. Wel je sportschoenen ’s ochtends goed uitkloppen. Leg na het sporten wasverzachterdoekjes in je schoenen.

Draag goede sokken

Zweetvoeten kunnen ook ontstaan door het dragen van synthetische sokken. Heb je veel last van zweetvoeten? Draag dan sokken van niet synthetisch materiaal. Zo kunnen katoenen sokken veel nare luchtjes voorkomen.

Anti zweet middel in de strijd tegen zweetvoeten

Gebruik talkpoeder of voetendeodorant. Dit zorgt ervoor dat je minder last hebt van zweetvoeten, omdat het vocht wordt geabsorbeerd of wordt verminderd/voorkomen. Als je meer informatie wilt over behandelen van zweetvoeten, klik dan op de link.

Zo zie je dat je met wat simpele aanpassingen ervoor kunt zorgen dat je minder last hebt van zweetvoeten. Mocht je opzoek zijn naar nieuwe sportschoenen, dan is het belangrijk dat je goed let op de luchtdoorlatendheid, want voorkomen is beter dan genezen.

About the author

asicsrun

Voeg commentaar toe

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *