Gezondheid

Stop met snoepen, snaaien en vreten

chips

Eigenlijk eet iedereen weleens te veel. En sommigen misschien regelmatig tot vaak. Iedereen is uniek en daarom zijn er legio redenen waarom iemand te veel eet.

Wanneer we als mens stress ervaren, in wat voor vorm dan ook, is de oeroude lichamelijke reactie dat je minder eet. Deze stress kan gevoelens zijn van verdriet, boosheid, frustratie, ergernis, zenuwachtigheid maar ook vreugde en blijdschap. Eigenlijk elk negatief of positief gevoel dat je hart sneller doet kloppen, kan snoepen, snaaien en vreten veroorzaken.

Dat je door stress minder gaat eten geldt niet voor iedereen. Merk jij dat je juist meer gaat eten als gevolg van stress? Dan is de kans groot dat je aan emotie eten doet. Je ervaart een onaangenaam gevoel, waar je niet altijd de oorzaak van weet, die je graag onderdrukt door middel van eten. Je schenkt de emotie dan niet de aandacht die het nodig heeft; je geeft het een schijnoplossing.

Zodra het eten op is, of de snoep- of snaaibui voorbij, klopt de emotie weer aan. Daarnaast heb je vaak ook nog een misselijk gevoel door het vele eten, en voel je je schuldig omdat je je (weer) hebt laten gaan. Weer een reden om nog meer te gaan eten.

Je kunt je schuldig voelen over het feit dat je te veel eet. Dit schuldgevoel is niet terecht. Wanneer je snoept, snaait en vreet om onaangename gevoelens te onderdrukken, pas je bepaalde vaardigheden onvoldoende of helemaal niet toe. Deze vaardigheden zijn goed aan te leren. Het gaat er dan om dat je op een effectieve manier weet om te gaan met onaangename gevoelens.

Mijn naam is Klaziena Waerts, gewichtsconsulente, mental coach en ervaringsdeskundige met emotie eten en eetbuien.

Mijn missie: ervoor zorgen dat vrouwen weer op een normale manier met eten om kunnen gaan, zodat ze van eten kunnen genieten zonder zich schuldig erover te voelen. Straf jezelf niet langer met strenge diëten, of door jezelf uit te hongeren, maar verlies gewicht op een plezierige manier.

Graag help ik jou met een gratis 4 basis stappenplan om op een plezierige manier af te vallen zonder dieet, frustratie of honger. Vraag het basis-stappen gratis aan via
plezierigafvallen.nl/gratis

About the author

asicsrun

Voeg commentaar toe

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *